Over ons

Leonie

Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Leonie Holewijn en woon net over de grens in Duitsland. Ik woon daar in een klein dorpje genaamd Vrasselt zo’n 20 kilometer bij Arnhem vandaan samen met mijn vriend Dave.

Mijn dierenliefde is er met de paplepel ingegoten. Al van kleins af aan kwam ik met allerlei dieren thuis die hulp nodig hadden. Of dit nu een vogel, reptiel, amfibie, insect of zoogdier was maakte mij niks uit. Mijn ouders daarentegen vroegen regelmatig “wat heb je nou weer”. Maar gelukkig vonden ze het niet erg zolang ze maar weer terug in de natuur gingen. Wij hadden vroeger honden en katten en later ook paarden en een pony. Nu zal je vast denken die woonde op een boerderij…nee was dat maar waar.

Mijn liefde voor dieren heeft ook bijgedragen aan de keuze van studie. Ik heb mijn diploma dierenartsassistente gehaald en ook bij een dierenarts gewerkt. Helaas door te weinig beschikbare uren en lichamelijke klachten heb ik uiteindelijk voor iets heel anders moeten kiezen. Ik ben momenteel werkzaam als filiaalmanager bij de trekpleister in Velp.

Ik woon sinds 5 jaar nu in Duitsland en heb het daar enorm naar mijn zin. We hebben een geweldige hond genaamd Butt. Een amerikaanse bulldog van 12 jaar. We hebben ook twee kippen die dagelijks heerlijke verse eitjes leggen.

Dan de katten. Het begon met het feit dat Dave graag een kat wilde. Ik vond dat natuurlijk prima maar dat ging geen gewone kat worden. Ik was al jaren gek op de bengaal en savannah. En heel toevallig had een kennis van mijn moeder een nestje Savannah’s op dat moment. Ik heb gelijk contact gezocht en zo kwam Jelani in ons leven. Onze eerste savannah. Na een jaar hadden we toch het gevoel dat Jelani een vriendje miste en zo kwam het dat wij zijn moeder in huis namen. De liefde voor het ras groeide en de gedachten om een eigen cattery te beginnen steeds groter. Zo kwam het dat we met hulp van Betty Hagebeek en Dagmar Damen Hagebeek onze eerste F3 savannah poes kochten. Uiteindelijk hebben we nu drie fokpoesjes en werken we nauw samen met cattery spotlightNL om het ras te verbeteren en prachtige combinaties te maken.

%d bloggers liken dit: